Ο Πρόεδρος Donald Trump λέει ότι δεν αναιρείται, αποσυναρμολογείται ή διαλύεται η αστυνομία

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έστειλε τη Δευτέρα ένα σαφές μήνυμα κατά τη διάρκεια μιας στρογγυλής τραπέζης του Λευκού Οίκου με μέλη της επιβολής του νόμου: Η αστυνομία κάνει μια «φανταστική» δουλειά." Δεν θα υπάρξει εκκαθάριση, δεν θα αποσυναρμολογηθεί η αστυνομία μας και δεν θα υπάρξει διάλυση της αστυνομίας μας", είπε στην απογευματινή εκδήλωση.
"Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι δεν έχουμε κακούς ηθοποιούς εκεί, και μερικές φορές, θα δείτε μερικά φρικτά πράγματα όπως είδαμε πρόσφατα, αλλά 99 - λέω 99,9, αλλά ας πάμε με το 99%

από αυτά να είναι υπέροχα , σπουδαίοι άνθρωποι, και έχουν κάνει δουλειές που είναι ρεκόρ - ρύθμιση ρεκόρ ", δήλωσε ο Τραμπ. Ο πρόεδρος επανέλαβε ότι οι τρέχουσες στατιστικές εγκλήματος της χώρας είναι "από τους καλύτερους αριθμούς που είχαμε ποτέ από την άποψη της καταγεγραμμένης ιστορίας".  

"Υπάρχει ένας λόγος για λιγότερα εγκλήματα, είναι επειδή έχουμε μεγάλη επιβολή του νόμου. Είμαι πολύ περήφανος γι 'αυτά", πρόσθεσε.

Ο Τραμπ έκανε τα σχόλια που περιβάλλουν ανώτατοι αξιωματούχοι της διοίκησης και μισές δωδεκάδες εξωτερικοί συμμετέχοντες που περιελάμβαναν γενικούς εισαγγελείς από τη Φλόριντα και το Κεντάκι, τον εθνικό πρόεδρο της αδελφικής τάξης της αστυνομίας, τον πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Αρχηγών Αστυνομίας και εκπροσώπους των αστυνομικών τμημάτων στο Ιλλινόις και το Κολοράντο. 

Ο γενικός εισαγγελέας William Barr δήλωσε ότι η ομοσπονδιακή επιβολή του νόμου κατανοεί τη δυσπιστία για το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης και αναγνώρισε ότι για το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας των ΗΠΑ, ο νόμος εισήγαγε διακρίσεις.

"Η επιβολή του νόμου κατανοεί πλήρως και έχει καταλάβει εδώ και αρκετό καιρό, τη δυσπιστία που υπάρχει στην αφρικανική αμερικανική κοινότητα έναντι του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης", δήλωσε ο Barr, προσθέτοντας ότι είναι "αισιόδοξος" για τις μελλοντικές μεταρρυθμίσεις.  Αφού μίλησε ο ανώτερος σύμβουλος του προέδρου και ο γαμπρός Jared Kushner , ο Trump τον ονόμασε «αστέρι μου». 

"Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη στιγμή, όπου υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στη χώρα που αισθάνονται διαφορετικό πόνο και αισθάνονται διαφορετικές ανησυχίες, η επιβολή του νόμου μπορεί να είναι ηγέτης και να έρθει μαζί και να μας βοηθήσει να εργαστούμε προς την κατεύθυνση λύσεων που θα μπορούσαν να φέρουν αυτή τη χώρα μπροστά", δήλωσε Κούσνερ.

Η στρογγυλή τράπεζα έρχεται στα τακούνια του Δημοτικού Συμβουλίου της Μινεάπολης, ανακοινώνοντας την Κυριακή ότι θα διαλύσει την αστυνομική δύναμη της πόλης μετά τον θάνατο του Φλόιντ και τα μακροχρόνια ζητήματα της συμπεριφοράς της αστυνομίας.

"Θέλουν να τερματίσουν το αστυνομικό τμήμα - να αναφέρω το τέλος του αστυνομικού τμήματος στη Μινεάπολη - τέλος. Τι σημαίνει αυτό; Τερματίστε το", είπε ο Τραμπ, σημειώνοντας ότι είδε αναφορές στα έγγραφα. "Εγκατέλειψαν τον περίβολο της αστυνομίας τους, κάτι που δεν έχω ξαναδεί ποτέ. Είχατε έναν δήμαρχο που τους ζήτησε να εγκαταλείψουν, και τώρα έχουν εγκαταλείψει τον δήμαρχο, μοιάζει."

Ο Τραμπ το ονόμασε «αντίθετο της μακρινής σκέψης», αλλά είπε ότι όταν έφερε την Εθνική Φρουρά «ήταν σαν μαγεία».  Είπε ότι η στρογγυλή τράπεζα θα συνεχίσει να συζητά πώς μπορεί να γίνει η αστυνόμευση "με πολύ πιο ήπιο τρόπο".  

"Αλλά δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τα καλύτερα, η επιβολή του νόμου οπουδήποτε στον κόσμο δεν είναι κάτι παρόμοιο", δήλωσε ο Τραμπ. «Θα συζητήσουμε λοιπόν μερικές ιδέες και κάποιες έννοιες και κάποια πράγματα, αλλά δεν θα αφαιρούμε την αστυνομία μας.

Πηγη..

Share

Follow us!

The website was built with Mobirise