Ο κοσμος ξυπνησε δεν αντεχη αλλο το ψεμα και την απάτη.
Χιλιάδες διαδηλώνουν κατά των περιορισμών του coronavirus στο Βερολίνο.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Βερολίνο το Σάββατο για να διαδηλώσουν ενάντια στους περιορισμούς που εφαρμόστηκαν λόγω της πανδημίας κορονιού, υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα παραβιάζουν τα δικαιώματα των ατόμων.
Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Βερολίνου κοντά στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, με λίγους να φορούν μάσκες και ανθρώπους να φωνάζουν: «Είμαστε εδώ και είμαστε δυνατοί, επειδή μας στερούν την ελευθερία μας». Το Associated Press Αναφερθεί. 

Η συγκέντρωση ήταν μέρος ενός προγραμματισμένου κινήματος διαμαρτυρίας που οργανώνεται για εβδομάδες με το σύνθημα «Το τέλος της πανδημίας - ημέρα ελευθερίας.» Ορισμένοι διαδηλωτές έφεραν πινακίδες με φράσεις όπως "Είμαστε αναγκασμένοι να φορούν φίμωτρο" και "Corona, ψευδή συναγερμό."

Οι αρχές εκτίμησαν ότι σχεδόν 15.000 άνθρωποι βγήκαν για να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις, με τους συμμετέχοντες να κυμαίνονται από τους φιλελεύθερους μέχρι τους σκεπτικιστές της επιστήμης και κάποιους δεξιούς διαδηλωτές να κρατούν μια γερμανική αυτοκρατορική σημαία, Reuters ανέφερε.

"Το αίτημά μας είναι να επιστρέψουμε στη δημοκρατία", δήλωσε ένας διαδηλωτής ο οποίος επέλεξε να παραμείνει ανώνυμος. "Η μάσκα που μας υποδουλώνει πρέπει να φύγει."

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδηλωτές συναντήθηκαν με κάποια αντίθεση, καθώς οι αρχές επιβολής του νόμου προσπάθησαν να χωρίσουν μεγάλο πλήθος χρησιμοποιώντας κέρατα ταύρου για να μεταφέρουν μηνύματα που υπενθυμίζουν στους συμμετέχοντες να εξασκήσουν την κοινωνική αποστασιοποίηση.

Η κίνηση για να διαμαρτυρηθεί τους περιορισμούς πανδημίας έρχεται δεδομένου ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει κυλήσει αργά μακριά μερικά μέτρα κλειδώματος διατηρώντας τους κοινωνικούς κανόνες αποστασιοποίησης και τις απαιτήσεις μάσκας μέσα στα καταστήματα και στη δημόσια συγκοινωνία.

Η Γερμανία ανέφερε αύξηση 955 νέων κρουσμάτων COVID-19 την Παρασκευή, σημειώνοντας ανοδική τάση για τη χώρα, σύμφωνα με το εθνικό κέντρο ελέγχου ασθενειών.

Σύμφωνα με Δεδομένα πανεπιστημίου Johns Hopkins, περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό στη Γερμανία και 9.154 έχουν πεθάνει από την έναρξη της πανδημίας. Η χώρα δεν έχει πληγεί τόσο σοβαρά όσο άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά αρχίζει να βλέπει ανάκαμψη σε περίπτωση που οι αριθμοί.

 Πηγη... 

Share

Follow us!