Ο Τζορτζ Σόρος προειδοποιεί ότι η αμερικανική οικονομία υπό τον Τραμπ είναι επικίνδυνη.

Ο φιλελεύθερος δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος προειδοποίησε τους επισκέπτες σε ένα ανεπίσημο δείπνο στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στην Ελβετία ότι η αμερικανική οικονομία υπό τον Τραμπ κατευθύνεται προς μια επικίνδυνη κατεύθυνση.

«Η οικονομική ομάδα του Τραμπ κατάφερε να υπερθερμανθεί μια ήδη έντονη οικονομία», δήλωσε ο Σόρος στην ελίτ συγκέντρωσης επιχειρηματικών τιτάνων και πλούσιων επενδυτών, σύμφωνα με το CNBC. 

Η διοίκηση Trump ευνόησε σε μεγάλο βαθμό την ανατροπή των κανονισμών και την κλίση προς τις επιχειρήσεις, ιδίως στις φορολογικές περικοπές του 2017 που μείωσαν τον εταιρικό φορολογικό συντελεστή. 

Ο φιλελεύθερος δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος είπε ότι η αμερικανική οικονομία υπό τον Πρόεδρο Τραμπ κινδυνεύει να «υπερθερμανθεί» ως αποτέλεσμα της επαγγελματικής προσέγγισης της διοίκησης πριν από τις ανταγωνιστικές εκλογές του 2020. 

Ο Soros, ένας 89χρονος δημοκρατικός μεγάφωνο, έκανε την προειδοποίηση σε ένα ανεπίσημο δείπνο με καλεσμένους στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, ανέφερε για πρώτη φορά το CNBC. 

Πρόσθεσε: «Το χρηματιστήριο, που γιορτάζει ήδη τη στρατιωτική επιτυχία του Τραμπ, ξεσπά για να φτάσει σε νέα ύψη. Αλλά μια υπερθέρμανση της οικονομίας δεν μπορεί να διατηρηθεί για πολύ καιρό. Εάν όλα αυτά είχαν συμβεί πιο κοντά στις εκλογές, θα είχε διαβεβαιώσει την επανεκλογή του.  

Ο Σόρος είπε επίσης, «Το πρόβλημά του είναι ότι οι εκλογές απέχουν ακόμη 10 μήνες, και σε μια επαναστατική κατάσταση, αυτή είναι μια ζωή». Η κυβέρνηση Trump ευνόησε σε μεγάλο βαθμό την ανατροπή των κανονισμών και την κλίση προς τις επιχειρήσεις με την οικονομική πολιτική της.

Προεδρεύεται από ένα διογκωμένο έλλειμμα του προϋπολογισμού που είναι το προϊόν των αυξημένων κρατικών δαπανών και του νόμου περί φορολογικών περικοπών και θέσεων εργασίας του 2017.

Οι φορολογικές περικοπές των Ρεπουμπλικανών ωφέλησαν σε μεγάλο βαθμό τους πολύ πλούσιους και τις εταιρείες, με το επιχείρημα ότι θα εξαπολύσει την οικονομική ανάπτυξη.

Τα σχόλια του Soros ήρθεν μετά την αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά έσπασε νέα ρεκόρ τις τελευταίες εβδομάδες και η κυβέρνηση Τραμπ υπέγραψε μια ενδιάμεση εμπορική συμφωνία με την Κίνα που την πίεζε να αγοράσει τουλάχιστον 200 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ αμερικανικών προϊόντων παραγωγής, εκμετάλλευσης και ενέργειας για δύο χρόνια. 

Ο δισεκατομμυριούχος έκανε μια άλλη ταλάντευση στο Trump για τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ την Πέμπτη, λέγοντας ότι ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping «προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του Trump». 

Ο Soros είναι γνωστός για τις ειλικρινείς εκτιμήσεις και τις προβλέψεις του για μια σειρά θεμάτων που περιλαμβάνουν δίκτυα κοινωνικών μέσων, ενδιάμεσες εκλογές και την κινεζική οικονομία. Πέρυσι, η Markets Insider εξέτασε οκτώ από αυτά και πέντε αποδείχθηκαν σωστά. 

Πηγη..

Share

Follow us!

Created with Mobirise - Try it