Οι σημειώσεις του Strzok δείχνουν ότι ο Ομπάμα, και ο Μπάιντεν έδωσαν βαρυτητα στην υπόθεση Flynn ακόμα και όταν ο Comey το υποτιμούσε: δικηγόροι...

Οι δικηγόροι του Μάικλ Φλιν ανέφεραν ότι πρόσφατα ακάλυπτα σημειώματα από τον πρώην αξιωματούχο του FBI, Πίτερ Στροζόκ, δείχνουν ότι ο τότε διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κέι, φάνηκε να υποβαθμίζει τις εκκλήσεις του Φλιν κατά τη διάρκεια της προεδρικής μετάβασης με τον πρέσβη της Ρωσίας ως «νόμιμη» κατά τη διάρκεια συνάντησης όπου ο τότε Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και τότε αντιπρόεδρος Ο Τζο Μπάιντεν εδωσαν βαρυτητα επίσης.

Οι χειρόγραφες σημειώσεις, που φέρεται να γράφτηκαν από τον Strzok, υποβλήθηκαν από τη νομική ομάδα του Flynn την Τετάρτη στο πλαίσιο της δικαστικής του υπόθεσης, αφού ο ενεργός εισαγγελέας των ΗΠΑ Michael Sherwin και το περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ για την Περιφέρεια της Κολούμπια τις κοινοποίησαν στους δικηγόρους του.

Ο Sherwin είπε στους δικηγόρους της Flynn Sidney Powell και Jesse Binnall την Τρίτη ότι τα σημειώματα βρέθηκαν στο πλαίσιο της επανεξέτασης της υπόθεσης Flynn από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και ότι «ελήφθησαν από τον πρώην αναπληρωτή βοηθό διευθυντή Peter Strzok».

«Ενώ η ίδια η σελίδα είναι χωρίς ημερομηνία. πιστεύουμε ότι τα σημειώματα ελήφθησαν στις αρχές Ιανουαρίου 2017, πιθανώς μεταξύ 3 Ιανουαρίου και 5 Ιανουαρίου », έγραψε η Sherwin την Τρίτη.

Την Τετάρτη, αφού ένα ομοσπονδιακό εφετείο διέταξε την απόρριψη της υπόθεσης του Flynn, ο Πάουελ υπέβαλε τα χαρτονομίσματα και ισχυρίστηκε ότι παρήγαγαν «περαιτέρω εντυπωσιακά και απαλλακτικά αποδεικτικά στοιχεία» που είχαν προηγουμένως παρακρατηθεί από τη Flynn.   

Ο Πάουελ έγραψε ότι οι σημειώσεις δείχνουν ότι «ο ίδιος ο διευθυντής Comey και τα υψηλότερα επίπεδα της κυβέρνησης Ομπάμα είχαν τα αντίγραφα των τηλεφωνικών κλήσεων του Flynn με αξιωματούχους άλλων χωρών και γνώριζαν ότι οι κλήσεις του στρατηγού Flynn ήταν νόμιμες και σωστές».

«Τα σημειώματα του Στροζόκ που πιστεύεται ότι ήταν στις 4 Ιανουαρίου 2017, αποκαλύπτουν ότι ο πρώην πρόεδρος Ομπάμα, ο Τζέιμς Έιμι, η Σάλι Γιέιτς, ο Τζο Μπάιντεν, και προφανώς η Σούζαν Ράις συζήτησαν τα αντίγραφα των κλήσεων του Φλιν και πώς να προχωρήσουν εναντίον του», έγραψε ο Πάουελ. "Κύριος. Ο ίδιος ο Ομπάμα διευκρίνισε ότι «οι σωστοί άνθρωποι» ερευνούν τον στρατηγό Flynn ».

Πρόσθεσε: «Αυτό έκανε τον πρώην διευθυντή του FBI Comey να αναγνωρίσει το προφανές: οι τηλεφωνικές κλήσεις του στρατηγού Flynn με τον πρέσβη Kislyak« φαίνονται νόμιμες »."

Ο Πάουελ έγραψε επίσης ότι σύμφωνα με τις σημειώσεις «φαίνεται ότι ο Αντιπρόεδρος Μπάιντεν έθεσε προσωπικά την ιδέα του Νόμου του Λόγκαν».

«Αυτό έγινε αποδεκτό πρόσχημα για τη διερεύνηση του στρατηγού Flynn», πρόσθεσε.

Η νομική ομάδα του Flynn επισύναψε τις σημειώσεις - ένα τραχύ, χειρόγραφο έγγραφο το οποίο σε ορισμένα σημεία είναι δύσκολο να διαβαστεί και μερικώς αναδιατυπωθεί και περιλαμβάνει επίσης στενογραφία. Οι δικηγόροι υπέβαλαν επίσης τη δική τους δακτυλογραφημένη μεταγραφή αυτών των σημειώσεων.

Η μεταγραφή υποθέτει ότι στο στενό του Στροζόκ, το "D" αντιπροσωπεύει τον διευθυντή Comey, το "VP" αντιπροσωπεύει τον αντιπρόεδρο Biden και το "P" αντιπροσωπεύει τον πρόεδρο Ομπάμα.

Οι σημειώσεις αναφέρουν: "VP: 'Logan Act,' P: Αυτές είναι ασυνήθιστες στιγμές. VP: Είμαι μέλος της επιτροπής πληροφοριών για δέκα χρόνια και ποτέ. P: Βεβαιωθείτε ότι κοιτάτε τα πράγματα και έχετε τα κατάλληλα άτομα σε αυτό. Μ: Υπάρχει κάτι που δεν πρέπει να λέω στην ομάδα μετάβασης; D: Flynn-> Οι κλήσεις Kislyak αλλά φαίνονται νόμιμες. "

Δεν είναι σαφές εάν οι σημειώσεις προορίζονταν να πουν τι ερμήνευσαν οι δικηγόροι του Flynn κατά την κατάθεσή τους. Αλλά ουσιαστικά υποστηρίζουν ότι ο Comey χαρακτήρισε τις κλήσεις του Flynn με τον πρέσβη της Ρωσίας που αποτέλεσαν τη βάση για την μοιραία συνέντευξή του με το FBI ως «νόμιμη». Επιπλέον, λένε ότι οι σημειώσεις δείχνουν ότι ο Ομπάμα τους λέει να βάλουν τους "σωστούς ανθρώπους" στο ζήτημα και ο ίδιος ο Μπάιντεν εγείρει την πιθανότητα του "Νόμου Λόγκαν", πιθανές παραβιάσεις των οποίων αναφέρθηκαν στο να φέρουν τον Φλίν για συνέντευξη στο FBI.

Ο Μπάιντεν είχε προηγουμένως εμπρός και πίσω για όσα γνώριζε για την έρευνα του Φλίν κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου.

Τον περασμένο μήνα, σε μια συνέντευξη στο “Good Morning America” του ABC, ο Μπάιντεν είπε ότι ήταν «ενήμερος» τη στιγμή της έρευνας.

«Δεν ξέρω τίποτα για αυτές τις κινήσεις για να ερευνήσουμε τον Μάικλ Φλιν,» είπε αρχικά ο Μπάιντεν, αποκαλώντας το θέμα «εκτροπή» από την πανδημία του κοροναϊού.

Όταν πιέστηκε για το αν παρακολούθησε μια συνάντηση του Oval Office στις 5 Ιανουαρίου 2017, όπου συζητήθηκε ο Flynn, ο Μπάιντεν είπε ότι "γνώριζε ότι υπήρχε - ότι ζήτησαν έρευνα, αλλά το μόνο που ξέρω γι 'αυτό και δεν το ξέρω δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο. "

Εν τω μεταξύ, τα αντίγραφα των τηλεφωνικών κλήσεων του Flynn με τον πρώην Ρώσο Πρέσβη Σεργκέι Κισλιάκ αποχαρακτηρίστηκαν και δημοσιοποιήθηκαν από τον Διευθυντή της Εθνικής Πληροφορίας Τζον Ράτκλιφ. Τα αντίγραφα περιγράφουν λεπτομερώς τις συζητήσεις που θα οδηγούσαν αργότερα στη συνέντευξη του Flynn στο FBI και στις επακόλουθες χρεώσεις.

Τα έγγραφα περιλαμβάνουν ένα κλειδί 29 Δεκεμβρίου 2016, μια συνομιλία στην οποία ο Flynn προέτρεψε επανειλημμένα τη Ρωσία να μην κλιμακώσει δραματικά τις εντάσεις ως απάντηση στις κυρώσεις που επέβαλε η απερχόμενη κυβέρνηση Ομπάμα για παρεμβάσεις στις εκλογές.

Είναι γνωστό ότι ο Flynn έκανε τέτοιες εκκλήσεις στη Ρωσία κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου από τότε που το FBI τον πίεσε για λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν τη συζήτηση στις αρχές του 2017. Ο Flynn ομολόγησε ένοχος τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους για ένα μόνο ψέμα στους ανακριτές.

Από τότε που κατηγορήθηκε, ο Flynn αγωνίστηκε για να αποσύρει τον ισχυρισμό του και το Τμήμα Δικαιοσύνης τελικά κινήθηκε για να εγκαταλείψει πλήρως τη δίωξη, υποστηρίζοντας ότι η συνέντευξη του FBI «διεξήχθη χωρίς νόμιμη βάση έρευνας».

Ο Flynn υποτίθεται ότι διερευνήθηκε εκείνη τη στιγμή για πιθανή παραβίαση του νόμου Logan, ενός ασαφούς νόμου που ασχολείται με συνομιλίες με ξένους αντιπάλους - τους οποίους ισχυρίζεται τώρα η νομική ομάδα του Flynn από τον Biden.

Όμως οι σύμμαχοι του Flynn ισχυρίζονται εδώ και πολύ καιρό ότι οι συνομιλίες του ήταν νόμιμες και δέχτηκε μια «παγίδα ψευδορκίας» από το FBI.

Εν τω μεταξύ, το Εφετείο των ΗΠΑ για την Περιφέρεια της Κολούμπια διέταξε την Τετάρτη ένα κατώτερο δικαστήριο να επιτρέψει την απόρριψη της υπόθεσης εναντίον του Flynn , όπως ζήτησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης - πιθανότατα να τερματίσει το μακρόχρονο νομικό έπος που απορρέει από τη ρωσική έρευνα.

Fox News' Alexander Hooper contributed to this report.

Πηγη...

Share

Follow us!

Designed with Mobirise - Click for more