Ο Πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε
εκτελεστική εντολή την Πέμπτη με σκοπό να περιορίσει τις νομικές προστασίες που προστατεύουν τις εταιρείες κοινωνικών μέσων από την ευθύνη για το περιεχόμενο που δημοσιεύουν οι χρήστες στις πλατφόρμες τους.

Ο Πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε εκτελεστική εντολή την Πέμπτη με σκοπό να περιορίσει τις νομικές προστασίες που προστατεύουν τις εταιρείες κοινωνικών μέσων από την ευθύνη για το περιεχόμενο που δημοσιεύουν οι χρήστες στις πλατφόρμες τους.

"Επί του παρόντος, οι γίγαντες των κοινωνικών μέσων όπως το Twitter λαμβάνουν μια πρωτοφανή ασπίδα ευθύνης με βάση τη θεωρία ότι είναι μια ουδέτερη πλατφόρμα, κάτι που δεν είναι", δήλωσε ο Trump στο Oval Office. «Βαρεθήκαμε με αυτό. Είναι άδικο και ήταν πολύ άδικο».
Η τρέχουσα κατάσταση: Η σειρά έρχεται όταν ο πρόεδρος κλιμάκωσε τις επιθέσεις του εναντίον του Big Tech τις τελευταίες ημέρες - συγκεκριμένα το Twitter, το οποίο τον έλεγξε για πρώτη φορά αυτήν την εβδομάδα για έναν αβάσιμο ισχυρισμό ότι η ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου προωθεί την απάτη των ψηφοφόρων.
Ο πρόεδρος και πολλοί από τα δεξιά ισχυρίζονται από καιρό ότι οι τεχνολογικές πλατφόρμες αστυνομούν τις συντηρητικές απόψεις πιο έντονα.
Η διοίκηση του Τραμπ συγκάλεσε συντηρητικούς επικριτές των πλατφορμών κοινωνικών μέσων για μια διάσκεψη κορυφής για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πέρυσι επικεντρώθηκε αποκλειστικά σε αυτό το θέμα.
Ωστόσο, μια ανάλυση του Axios πέρυσι διαπίστωσε ότι οι ιστορίες για τις προεδρικές εκλογές του 2020 που οδήγησαν στην μεγαλύτερη συμμετοχή στο διαδίκτυο προέρχονταν συχνά από τα δεξιά μέσα ενημέρωσης.
Η μεγάλη εικόνα: Η παραγγελία επικεντρώνεται σε ένα τμήμα του νόμου περί ευπρέπειας των επικοινωνιών που είναι γνωστό ως τμήμα 230, το οποίο παρέχει ευρεία προστασία ευθύνης σε τεχνολογικές πλατφόρμες από αστικά κοστούμια όταν πρόκειται για όσα δημοσιεύουν οι χρήστες και θα κατευθύνει το Υπουργείο Εμπορίου να πιέσει τις ομοσπονδιακές επικοινωνίες Η Επιτροπή θα δημιουργήσει νέους κανονισμούς με στόχο την απόσυρση της ασπίδας.
Ζητά επίσης από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου να υποβάλει έκθεση σχετικά με πράξεις πολιτικής προκατάληψης που συλλέγει ο Λευκός Οίκος. Ο Γενικός Εισαγγελέας Μπιλ Μπαρ είπε ότι η διοίκηση ετοιμάζει επίσης νομοθεσία.
Η διοίκηση του Τραμπ εξέφρασε εδώ και πολύ καιρό τον έλεγχο στο Τμήμα 230 και το Υπουργείο Δικαιοσύνης συγκάλεσε εργαστήριο νωρίτερα φέτος σχετικά με το θέμα. Ο Τραμπ είπε ότι αναμένει από την εκτελεστική εντολή να εκδώσει αγωγή.
Έλεγχος πραγματικότητας: Παρά την εκτελεστική αυτή εντολή, ο πρόεδρος δεν έχει μονομερή εξουσία να ρυθμίζει εταιρείες τεχνολογίας και πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.
Αυτήν την εβδομάδα, ένα ομοσπονδιακό εφετείο , αποφασίζοντας σε υπόθεση που ασκήθηκε από συντηρητικούς ακτιβιστές εναντίον εταιρειών κοινωνικών μέσων, επιβεβαίωσε ότι οι ιδιωτικοί ιστότοποι δεν είναι δημόσιοι χώροι και οι εταιρείες κοινωνικών μέσων δεν έχουν υποχρεώσεις πρώτης τροποποίησης.
Οποιαδήποτε πραγματικά ισχυρά όρια στην Ενότητα 230 θα απαιτούσαν σχεδόν σίγουρα δράση από το Κογκρέσο.
Ο γερουσιαστής Josh Hawley (R-Mo.) Είπε σε μια σειρά tweets την Τετάρτη ότι θα εισαγάγει νομοθεσία για να αφαιρέσει τις πλατφόρμες των προστατευμάτων τους εάν προσφέρουν αυτό που περιέγραψε ως σύνταξη.
Αξίζει να σημειωθεί: Το τμήμα 230 έχει εδώ και πολύ καιρό επικριτές τόσο στο δεξί όσο και στο αριστερό του πολιτικού φάσματος, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι επιτρέπει στις πλατφόρμες να παρακάμπτουν μια κοινωνική ευθύνη για την αποτροπή της διάδοσης επιβλαβών και ψευδών πληροφοριών στο διαδίκτυο.
Οι συντάκτες του ήθελαν να καταστήσουν σαφές ότι οι διαδικτυακές υπηρεσίες θα μπορούσαν να εποπτεύουν ενεργά το περιεχόμενο των χρηστών τους χωρίς να αναλαμβάνουν ευθύνη για αυτό, αν και οι πλατφόρμες πρέπει ακόμη να αστυνομούν πράγματα όπως παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων.
Μεταξύ των Δημοκρατών, ο πρόεδρος του House Intelligence, Adam Schiff, ανέφερε τα βίντεο deepfake πέρυσι ως βασικό ζήτημα που έθεσε υπό αμφισβήτηση τις προστασίες του Τμήματος 230, υποστηρίζοντας ότι οι εταιρείες τεχνολογίας πρέπει να «ασκούν ένα κατάλληλο επίπεδο φροντίδας όταν πρόκειται για μια ολόκληρη ποικιλία δόλιου ή παράνομου περιεχομένου "
 Πηγη...

Share

Follow us!

Mobirise free maker - Get more