Οι παγκόσμιες μετοχές πέφτουν καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται για τον Τραμπ να χτυπήσει την Κίνα με ένα «μπαζούκα»

Οι παγκόσμιες μετοχές γύρισαν χαμηλότερα την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για νέα εντατικοποίηση ΗΠΑ-Κίνας εν όψει της συνέντευξης Τύπου του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το νέο νόμο ασφαλείας του Χονγκ Κονγκ.

Αναλυτές ανέφεραν ότι "ο Τραμπ δεν θα δείχνει καλός αν έχει όλο τον κόσμο να τον παρακολουθεί, και παράγει ένα μικρό νεροπίστολο και όχι ένα μπαζούκα".

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον S&P 500 μειώθηκαν κατά 0,5%, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 0,7%.

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν επίσης πριν από την ανακοίνωση του Τραμπ. Ο δείκτης αναφοράς πετρελαίου των ΗΠΑ WTI υποχώρησε 3,5% στα 32,51 δολάρια το βαρέλι και το αργό Brent υποχώρησε 2,8% στα 35,12 δολάρια.

Επισκεφθείτε την αρχική σελίδα του Business Insider για περισσότερες ιστορίες.

Οι παγκόσμιες μετοχές υποχώρησαν την Παρασκευή εν όψει των αναμενόμενων εξελίξεων στις πιέσεις ΗΠΑ-Κίνας, καθώς ο πρόεδρος Τραμπ υποσχέθηκε «ενδιαφέρουσα» δράση για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Η αισιοδοξία των επενδυτών ξεθώριασε καθώς η Κίνα σφράγισε το νέο δρακόντειο νόμο ασφαλείας για το Χονγκ Κονγκ, ο οποίος έστειλε την ένοπλη αστυνομία να πλημμυρίσει τους δρόμους για να αντιμετωπίσει τις διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας στη διοικητική περιοχή. Ο Τραμπ αναμένεται να απαντήσει σκληρά αργότερα την Παρασκευή.

Αναλυτές αναφέρουν ότι η αγορά είναι γεμάτη τόσο με ένα αισιόδοξο στρατόπεδο όσο και με ένα στρατόπεδο ρεαλιστών. Ενώ η μία πλευρά πιστεύει ότι ο Τραμπ δεν θα ήθελε να ταρακουνήσει τις επιχειρήσεις και χρειάζεται την κινεζική αγορά, η άλλη πλευρά θεωρεί ότι ο Τραμπ θα πρέπει να στείλει ένα σαφές μήνυμα στο Πεκίνο για τις «κόκκινες γραμμές που έχει περάσει».

"Ο Τραμπ δεν θα δείχνει καλός αν έχει όλο τον κόσμο να τον παρακολουθεί, και παράγει ένα μικρό νεροπίστολο και όχι ένα μπαζούκα", ανέφεραν αναλυτές της Rabobank σε σημείωμά τους.

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν στις ειδήσεις της επικείμενης συνέντευξης Τύπου. Ηπα σημείο αναφοράς West Texas Intermediate μειώθηκε κατά 3,3% σε 32,62 δολάρια, και Brent Αργό ήταν κάτω από 2,8% σε 35,12 δολάρια το βαρέλι.

Εν μία νυκτί την Πέμπτη, S & P 500 futures διαγράφονται κέρδη του 1% και πήγε χαμηλότερα κατά 0,2%, κλείνοντας ένα 3-ημερών κερδίζοντας ράβδωση για το δείκτη της Wall Street.

Την Τετάρτη, το Σώμα ψήφισε μια συντριπτική νομοθεσία που θα τιμωρούσε τους κορυφαίους κινεζικούς ανώτερους υπαλλήλους για την κράτηση περισσότερων από εκατομμύριο Uighur μουσουλμάνων στα στρατόπεδα εγκλεισμού.

Για το λόγο αυτό, η ανακοίνωση του Τραμπ την Παρασκευή θα θεωρηθεί από τους επενδυτές ως «ένα βήμα προς την κλιμάκωση», σύμφωνα με τον Κόνορ Κάμπελ, οικονομικό αναλυτή της SpreadEx.

Οι ασιατικοί δείκτες αναμίχθηκαν με τον σύνθετο της Σαγκάης της Κίνας επάνω 0.2%, Hang Seng του Χονγκ Κονγκ κάτω από 0.7%, και Nikkei της Ιαπωνίας κάτω από 0.2%.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν, με τον DAX της Γερμανίας να πέφτει 1,6%, τον FTSE 100 της Βρετανίας να πέφτει 1%, και τον Δείκτη Euro Stoxx 50 να πέφτει 1,1%.

Οι αμερικανικές μετοχές πρόκειται να ανοίξουν χαμηλότερα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης που διέπουν τον βιομηχανικό μέσο όρο Dow Jones, τον S&P 500, και τον Nasdaq μειώθηκαν μεταξύ 0,5% και 0,8%.

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν, με το West Texas Intermediate να μειώθηκε κατά 3,3% στα 32,62 δολάρια και το αργό Brent να μειώθηκε κατά 2,8% στα 35,12 δολάρια.

Η απόδοση του 10ετούς Treasury υποχώρησε στο 0,04%.

Ο χρυσός αυξήθηκε 0,7% στα 1.725 δολάρια ανά ουγγιά.

Πηγη...

Share

Follow us!

© Copyright 2019 omonomo - All Rights Reserved.