Η Fed προειδοποιεί για κινδύνους χρηματοπιστωτικής κρίσης 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σαιντ Λούις Τζέιμς Μπουλντ προειδοποίησε ότι ένας αυξανόμενος αριθμός πτωχεύσεων λόγω της εκδήλωσης κοροναϊού θα μπορούσε να οδηγήσει σε οικονομική κρίση, ανέφεραν οι Financial Times.
"Χωρίς πιο λεπτομερή διαχείριση κινδύνων από την πολιτική για την υγεία, θα μπορούσαμε να πάρουμε ένα κύμα σημαντικών πτωχεύσεων και (αυτό) θα μπορούσε να τροφοδοτήσει μια οικονομική κρίση", δήλωσε ο Bullard σε συνέντευξή του στην εφημερίδα την Τετάρτη. ( on.ft.com/31AlcUF ) Προειδοποίησε για «ανατροπές» στην κρίση της υγείας και είπε «είναι πιθανό συνετό να διατηρήσουμε τις δανειοδοτικές μας διευκολύνσεις  για την ώρα, παρόλο που είναι αλήθεια ότι η ρευστότητα έχει βελτιωθεί δραματικά στις χρηματοπιστωτικές αγορές».

Οι νέες περιπτώσεις COVID-19 στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά περίπου 50.000 την Τετάρτη, σύμφωνα με ένα ρελέ του Reuters, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη ακίδα μιας ημέρας από την έναρξη της πανδημίας. Η αύξηση των περιπτώσεων σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των πολυπληθών κρατών της Καλιφόρνια, της Φλόριντα και του Τέξας, απειλεί την ανάκαμψη. 

Ο Μπουλάρντ είπε ότι είναι πιθανό η χώρα να «πάρει τη στροφή προς το χειρότερο σε κάποιο σημείο στο μέλλον», αλλά πρόσθεσε ότι δεν ήταν η βασική του υπόθεση, σύμφωνα με την έκθεση.

Η Fed κινήθηκε επιθετικά τον Μάρτιο για να στηρίξει την οικονομία των ΗΠΑ μειώνοντας τα επιτόκια στο μηδέν, αγοράζοντας τρισεκατομμύρια δολάρια σε ομόλογα και ξεκινώντας μια σειρά εργαλείων δανεισμού έκτακτης ανάγκης για να διατηρήσουμε τη ροή πιστώσεων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Το τελευταίο από αυτά τα προγράμματα ξεκίνησε τη Δευτέρα, το οποίο η Fed μπορεί να χρησιμοποιήσει για να αγοράσει πρόσφατα νομισματοποιημένα εταιρικά ομόλογα.

"Με όλα αυτά τα προγράμματα, η ιδέα είναι να βεβαιωθείτε ότι οι αγορές δεν παγώνουν εντελώς, γιατί αυτό σας οδηγεί σε μια οικονομική κρίση, όταν οι έμποροι δεν θα ανταλλάσσουν το περιουσιακό στοιχείο σε καμία τιμή", πρόσθεσε ο Bullard.

Πηγη...  REUTERS

Share

Follow us!

Page was designed with Mobirise