Η ΕΕ σχεδιάζει ένα πακέτο κινήτρων ύψους 826 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να απαλύνει τον οικονομικό πόνο της Ευρώπης από τον κοροναϊό

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε ένα πακέτο κινήτρων ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ (826 δισεκατομμύρια δολάρια) την Τετάρτη για να βοηθήσει την ΕΕ να ανακάμψει από μια βαθιά παγιωμένη ύφεση που προκλήθηκε από τον κοροναϊό.
Ο Πάολο Τζεντιλόνι, Ευρωπαίος Επίτροπος για την Οικονομία, χαρακτήρισε το πακέτο κινήτρων ως «ευρωπαϊκό σημείο καμπής για την αντιμετώπιση μιας άνευ προηγουμένου κρίσης».
Το πακέτο θα είναι το μεγαλύτερο στην ευρωπαϊκή ιστορία, ξεπερνώντας κατά πολύ το σχέδιο Μάρσαλ μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το ευρωπαϊκό θεσμικό όργανο σκοπεύει να χρηματοδοτήσει το σχέδιο ανάκαμψης συγκεντρώνοντας πρωτοφανή ποσά στις χρηματοπιστωτικές αγορές, καθώς και μέσω της διόδου των εισφορών και των φόρων της ΕΕ σε μια σειρά βιομηχανιών κατά τις επόμενες δεκαετίες.
Το ευρώ κέρδισε 0,4% στο σχέδιο ανάκαμψης της ΕΕ και ανήλθε σε 1,10 δολάρια στις ευρωπαϊκές συναλλαγές.
Επισκεφθείτε την αρχική σελίδα του Business Insider για περισσότερες ιστορίες.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε προγραμματισμένη ανάπτυξη 750 δις ευρώ (826 δις δολάρια) την Τετάρτη, στο πλαίσιο του νέου μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού και του σχεδίου ανάκαμψης.
" πρωτοποριακή ώθηση του εκτελεστικού βραχίονα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης της Ευρώπης από την κρίση του κοροναϊού θα χρηματοδοτηθεί από τη συγκέντρωση κεφαλαίων από τις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Από το συνολικό πακέτο, 560 δις ευρώ (617 δις δολάρια) θα προσφερθούν με τη μορφή δωρεάν επιχορηγήσεων στα κράτη μέλη του μπλοκ, ενώ 250 δις ευρώ (275 δις δολάρια) θα διατεθούν ως δάνεια.
Ο Κ. Paolo Gentiloni, Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την οικονομία, δήλωσε σε tweet του: «Η Επιτροπή προτείνει ένα Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 750 δισεκατομμυρίων, το οποίο προστίθεται στα κοινά μέσα που έχουν ήδη δρομολογηθεί. Ένα ευρωπαϊκό σημείο καμπής για να αντιμετωπίσουμε μια άνευ προηγουμένου κρίση.»
Ο DAX της Γερμανίας σημείωσε άνοδο 1,6% στις ευρωπαϊκές συναλλαγές και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 50 σημείωσε άνοδο 1,7%.
Το ευρώ κέρδισε 0,4% στις ειδήσεις και ανήλθε σε 1,10 δολάρια από τις 11.40 π.μ. στο Λονδίνο.
Κατά τις επόμενες δεκαετίες, η Επιτροπή προτείνει μια σειρά από νέους φόρους και εισφορές της ΕΕ σε μια σφαίρα των βιομηχανιών που κυμαίνονται από γίγαντες της τεχνολογίας σε πλαστικά μίας χρήσης για την αποπληρωμή του αναμενόμενου βάρους του χρέους, και τελικά την αύξηση δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, σύμφωνα με τους Financial Times.
 Πηγη...

Share

Follow us!

Created with Mobirise - Click here