Ποιος κατέχει την Αυστραλία;
Οι μεγαλύτεροι βαρόνοι δεν προέρχονται από την Κίνα.

Οι μεγάλοι βαρόνοι της γης που κατέχουν γεωργικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές περιουσίες αξίας δισεκατομμυρίων στην Αυστραλία προέρχονται από έναν εκπληκτικό αριθμό ομάδων και χωρών.

Ποιος κατέχει την Αυστραλία; Θα εκπλαγείτε όταν μαθαίνετε ότι τα δισεκατομμύρια βαρόνια βαρόνων των καλλιεργήσιμων εκτάσεων μας είναι ένα καναδικό κυβερνητικό υπάλληλο, ένα ταμείο ασφάλισης δασκάλων στη Νέα Υόρκη και ένας αυστραλιανός ποιμενικός γίγαντας που υποστηρίζεται από ένα ολλανδικό συνταξιοδοτικό ταμείο.

Αυτές οι τρεις ομάδες, η Καναδική PSP Investments, η Νέα Υόρκη, Ασφάλειες Εκπαιδευτικών και Ετήσιος Σύνδεσμος Αμερικής και η Macquarie Agriculture κατέχουν συνολικά 6,3 εκατομμύρια εκτάρια της γεωργικής μας γης, αποκάλυψε η AgJournal . 

Ενώ ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης της γης της Αυστραλίας είναι το Hancock Prospecting της Gina Rinehart - με 9,7 εκατομμύρια εκτάρια - τα εκτάρια που ανήκουν στις τρεις πρώτες αξίες άνω των 7,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Χώρα ανά χώρα, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στην αυστραλιανή γεωργική γη, που κατέχει 10,2 εκατομμύρια εκτάρια, ακολουθούμενη από την Κίνα με 9,2 εκατομμύρια και στη συνέχεια, καθένα από αυτά κατέχει δύο ή περισσότερα εκατομμύρια εκτάρια, τις ΗΠΑ, τις Κάτω Χώρες, τις Μπαχάμες και τον Καναδά. 

Αυτό σημαίνει ότι 52,6 εκατομμύρια εκτάρια από τα 385 εκατομμύρια γεωργικής γης της Αυστραλίας ανήκουν στο εξωτερικό, αντιπροσωπεύοντας το 13,6 τοις εκατό. 

Το Ταμείο Ασφαλίσεων και Ανθρώπων Εκπαιδευτικών της Αμερικής και το Ταμείο Συνταξιοδοτικών Αποδοχών Κολλεγίων (TIAA CREF), με τη θυγατρική του Nuveen, κατέχουν 71 ακίνητα σε περιοχές καλλιέργειας πρώτων υλών σε τέσσερις πολιτείες.

Αυτές περιλαμβάνουν γη σε Jondaryan και Darling Downs, Queensland, Moree and Warren, NSW και Watheroo and Gnowangerup, WA.

Η AgJournal περιέγραψε τον όμιλο ως τον μεγαλύτερο παγκόσμιο επενδυτή στη γεωργία, που κατέχει 850.000 εκτάρια παγκοσμίως, με 286.000 εκτάρια στην Αυστραλία αξίας άνω των 1,7 δισ. Δολαρίων. Πηγη...

Share

Follow us!

© Copyright 2019 omonomo - All Rights Reserved.

Build a site with Mobirise