Μοναδικά στιγμιότυπα: Αστυνομικοί γονατίζουν στις ΗΠΑ για να τιμήσουν τη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ

Αστυνομικοί, γονατιστοί ζητούν συγχώρεση.
Σε τεντωμένο σχοινί είναι οι σχέσεις της αστυνομίας και των διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για την δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ την περασμένη εβδομάδα, από αστυνομικό στην Μινεάπολη. Οι συγκρούσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, ωστόσο υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις.

Όλα ξεκίνησαν με την βίαιη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στην Μινεάπολη. Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τον δείχνει με χειροπέδες, να παρακαλά για να αναπνεύσει με έναν αστυνομικό, τον Ντέρεκ Σόβιν να πιέζει το γόνατό του στον λαιμό του αφροαμερικανού. Μάλιστα, ο αστυνομικός συνελήφθη και βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορία για δολοφονία τρίτου βαθμού.
Αυτό όμως δεν φαίνεται να έχει ηρεμήσει τα πνεύματα, με χιλιάδες διαδηλωτές να βγαίνουν στο δρόμο και να διαμαρτύρονται για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, με κεντρικά συνθήματα «Black Lives Matter» και «Ι can’t Breathe», τις τελευταίες λέξεις του αφροαμερικανού προτού πεθάνει.
Ωστόσο, viral έχουν γίνει τα βίντεο και οι φωτογραφίες από διάφορα αστυνομικά τμήματα σε όλη την χώρα, που δείχνουν αστυνομικούς να γονατίζουν προκειμένου να ζητήσουν συγχώρεση. Ένα εξ αυτών, το αστυνομικό τμήμα του Μαϊάμι, όπου όταν οι διαδηλωτές ετοιμάζονταν να τους επιτεθούν, όλοι έπεσαν στα γόνατα και ζήτησαν συγχώρεση με δάκρυα στα μάτια.
Πηγη..


Share

Follow us!

The site was designed with Mobirise site theme